Αρχική σελίδα Κατασκευές Σοβάτισμα

Σοβάτισμα

από admin
25300 Προβολές
Σοβάτισμα

ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ

Κύριο ΑΝΔΡΕΑ

Τηλ. 6983029727

ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ
Σοβάτισμα, Πάρτε την καλύτερη Προσφορά
Πατώντας (Αποστολή στους Επαγγελματίες) αποδέχεσαι τους όρους και προϋποθέσεις του κανονισμού GDPR & του www.texnites.bestgr.gr.

Τι είναι το σοβατισμα ή σοβαντισμα ή σοφατισμα)!

Πόσο κοστίζει το σοβάτισμα ανά τετραγωνικό μέτρο;

Σοβάτισμα Τιμές Χαμηλές 2-4€ / τ.μ. ‎ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Αναλαμβάνουμε Σοβάτισματα Κτηρίων με μηχανή πρέσα.

Υπεύθυνα & Καθαρά.

Ανάλογα με τα τετραγωνικά που θα χρειαστεί να καλύψεις, το κόστος του  σοβατίσματος θα διαφοροποιείται. Ο μέσος όρος τιμής για σοβάτισμα υπολογίζεται γύρω στα 200€.

Πως επηρεάζονται οι τιμές για σοβάτισμα;

  • Τετραγωνικά μέτρα και τρεχόμετρα 
  • Χρήση σκαλωσιάς Ο υπολογισμός κόστους σκαλωσιάς γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα τοίχου που θα καλυφθούν για να ολοκληρωθεί η εργασία. Γενικά σε σύγκριση με κάποιο ανυψωτικό μηχάνημα, η σκαλωσιά φαίνεται να είναι η συμφέρουσα λύση.
  • Άλλοι παράγοντες Για παράδειγμα, το σοβάτισμα εξωτερικού χώρου, ενώ απαιτεί τις ίδιες διαδικασίες και υλικά, μπορεί να κοστίσει σαν εργατικά 0,5-1€ / τ.μ. παραπάνω, λόγω του ότι ο επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και λόγω της επικινδυνότητας της χρήσης σκαλωσιάς.

σοβατισμα τοιχου πωσ γινεται

Ποιο είναι το όφελος του σοβατίσματος;

Προστατεύει την τοιχοποιία τους σπιτιού μας από τις επιβλαβείς καιρικές συνθήκες όπως για παράδειγμα η έκθεση στον ήλιο ή οι ισχυρές βροχές, καθώς επίσης και από τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Το σοβάτισμα προστατεύει επίσης το σπίτι από την γρήγορη επέκταση της φωτιάς, αφού καθυστερεί την αλλοίωση της τοιχοποιίας. Τέλος, με τη διαδικασία του σοβατίσματος επιτυγχάνεται και αισθητική βελτίωση του σπιτιού, αφού μπορούμε να κρύψουμε τις ατέλειες των τοίχων όπως για παράδειγμα τις σωληνώσεις.

Τι πρέπει να προσέξουμε για να αποφεύγουμε τις ρηγματώσεις στη σοβατισμένη επιφάνεια;

Υπάρχουν διάφορα σημεία, τα οποία καλό είναι προσέξουμε για αποφυγή ρωγμών:

  •  Αφήνουμε την κάθε στρώση του σοβά να στεγνώσει πλήρως πριν εφαρμόσουμε την επόμενη.
  •  Το σοβάτισμα καλό είναι να γίνεται σε εντελώς στεγνούς τοίχους τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, ενώ τους καλοκαιρινούς είναι προτιμότερο να προηγείται μια διαβροχή του τοίχου πριν την εφαρμογή του σοβά.
  •  Δεν επιλέγουμε να σοβατίσουμε όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι 8 έως 32°C.
  •  Χρησιμοποιούμε υαλόπλεγμα οπλισμού σοβάδων.

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι σοβά;

  •  Παραδοσιακός σοβάς: Αποτελείται από 3 υλικά, την άμμο, τον ασβέστη και το τσιμέντο, τα οποία αναμιγνύονται με νερό. Συνήθως, το τελικό μίγμα ενισχύεται με επιπλέον πρόσμικτα έτσι ώστε να αποκτήσει καλύτερη μηχανική αντοχή.
  •  Έτοιμος σοβάς: Είναι έτοιμο μίγμα κονιάματος το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι η ανάμειξη με νερό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του έτοιμου σοβά σε σχέση με τον παραδοσιακό;

Ο έτοιμος σοβάς εξασφαλίζει την τήρηση όλων των απαραίτητων προδιαγραφών, ενώ παράλληλα απαιτεί λιγότερο χρόνο προετοιμασίας λόγω της έτοιμης αναλογίας και σύνθεσης των υλικών, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο πιθανά λάθη. Ο έτοιμος σοβάς έχει καλύτερες ιδιότητες από τον παραδοσιακό όπως για παράδειγμα έχει μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί τρόποι σοβατίσματος;

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι είναι το «πεταχτό» και το «σπατουλαριστό» σοβάτισμα. Καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας το είδος της βαφής που θα χρησιμοποιήσουμε διότι παίζει καθοριστικό ρόλο.

Υπάρχει κάποιο είδος επιφάνειας, για το οποίο να μην είναι αναγκαίο το σοβάτισμα;

Δεν χρειάζονται σοβάτισμα οι επιφάνειες από γυψοσανίδες, οι τσιμεντοσανίδες και γενικά η ξηρή δόμηση.

Τι είναι το σοβάτισμα!

Βέβαια επειδή πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη εργασία, όλοι οι μάστορες υποστηρίζουν πως λίγο πολύ ξέρουν από σοβατισμα, χωρίς απαραίτητα να είναι αλήθεια, με κίνδυνο κακοτεχνιών και αστοχιών. Για να αποφύγετε τέτοιες κακοτοπιές πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο και εξειδικευμένο συνεργείο, που αναλάβει την ευθύνη του συνόλου των εργασιών και του τελικού αποτελέσματος.

Πρόκειται για μια αρκετά χρήσιμη και σημαντική εργασία, η οποία “ντύνει” και προστατεύει τον σκελετό (τον φέροντα οργανισμό) αλλά και την τοιχοποιία (συνήθως τούβλα) του κτηρίου από τις επιβλαβείς καιρικές συνθήκες (εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, σφοδρές βροχές κλπ), αλλά και άλλα επικίνδυνα φαινόμενα, όπως τους ρύπους της ατμόσφαιρας (καυσαέρια) και την όξινη βροχή.

Όπως είδαμε παραπάνω λοιπόν, το σοβατισμα είναι μια διαδικασία που λειτουργεί σαν ένας προστατευτικός μανδύας στο κτήριο, απέναντι σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Δεν κάνει όμως μόνο αυτό! Αποτελεί ένα είδος προστασίας και απέναντι στη φωτιά, με την έννοια ότι θα καθυστερήσει την αλλοίωση της φέρουσας τοιχοποιίας (που είναι άκρως σημαντική), λειτουργώντας σαν μια πρώτη γραμμή άμυνας.

Όσον αφορά το κομμάτι προστασίας τέλος, με το σοβατισμα μπορούμε να δώσουμε ακόμα και επιπλέον διαχρονικότητα στο κτήριο, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσουμε ινοπλισμένο σοβα με βελτιωτικά.

Εδώ να τονίσουμε πως το σοβατισμα μπορεί να γίνει το ίδιο εύκολα σε παλιές και νέες κατασκευές, απλά απαιτείται ανά περίπτωση μια διαφορετική προεργασία. Παρακάτω θα δούμε αυτή την προετοιμασία, καθώς και όλα τα υπόλοιπα βήματα που συνήθως ακολουθούνται για ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο σοβατισμα.

Εκτός όμως από την επιπλέον προστασία, με το σοβατισμα μπορούμε να επιτύχουμε και καλλωπιστικές βελτιώσεις. Πρωτίστως μας δίνει τη δυνατότητα να κρύψουμε και να καμουφλάρουμε ατέλειες των τοίχων, όπως σωληνώσεις, καλωδιώσεις ή ακόμα και μικρά λάθη στο αλφάδιασμα κατά την κατασκευή.

Εκτός αυτού όμως μπορούμε και να διακοσμούμε τον τοίχο, αφού του δίνουμε την υφή που επιθυμούμε, επιλέγοντας από κάτι λείο μέχρι κάτι άγριο (σαγρέ), ενώ με τη χρήση έγχρωμου σοβα, μπορούμε να χρωματίσουμε κιόλας τον τοίχο στην απόχρωση της επιλογή μας, γλυτώνοντας το μετέπειτα βάψιμο!

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν εφαρμόσουμε το σοβά;

Αναμιγνύουμε πάντα πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κονίαμα µε την επιθυμητή εργασιμότητα. Δεν αφήνουμε πολύ χρόνο από τη στιγμή που θα ετοιμάσουμε το μίγμα του σοβά μέχρι τη στιγμή που θα το εφαρμόσουμε, διότι θα πήξει και θα αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, προσέχουμε η άμμος που θα χρησιμοποιήσουμε να μην περιέχει προσμίξεις.

Πόσος χρόνος απαιτείται από το τελικό σοβάτισμα μέχρι το βάψιμο της επιφάνειας;

Για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα καλό είναι να έχει στεγνώσει πλήρως ο σοβάς.
Το ιδανικό χρονικό διάστημα για το καλοκαίρι είναι 3 εβδομάδες και για το χειμώνα 5 εβδομάδες. Για να καταφέρουμε να μειώσουμε λίγο τη χρονική διάρκεια, πρέπει να εξασφαλίσουμε συνθήκες καλού αερισμού του χώρου.

Ποιος είναι ο βασικός εχθρός που μειώνει το χρόνο ζωής μιας σοβατισμένης επιφάνειας και πως μπορούμε να τη διατηρούμε σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ο βασικός εχθρός της σοβατισμένης επιφάνειας είναι η υγρασία. Αν εξασφαλίσουμε συνθήκες χωρίς υγρασία στο χώρο μας και παράλληλα βάφουμε συχνά τη σοβατισμένη επιφάνεια τότε το άριστο αρχικό μας αποτέλεσμα θα διατηρηθεί για αρκετά χρόνια.

 

ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ -ΣΤΑΔΙΑ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Πρώτα και κύρια πριν ξεκινήσει το σοβατισμα σε έναν τοίχο, πρέπει να έχουν γίνει οι κατάλληλες προεργασίες. Αν πρόκειται για υπάρχον κτήριο τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς απλά χρειάζεται να έχουμε εξασφαλίσει ένα καθαρό και συμπαγές υπόστρωμα, απαλλαγμένο από σκόνες, ακαθαρσίες και σαθρά σημεία. Όπου υπάρχουν ρωγμές ή γρατζουνιές, αν είναι μεγάλες πρέπει να πληρωθούν με στόκο, διαφορετικά θα καλυφθούν στην πορεία με το σοβατισμα.

Αν όμως πρόκειται για νέα κατασκευή χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Πρώτα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί όλες οι σωληνώσεις και καλωδιώσεις, να μπουν οι μαρμαροποδιές εσωτερικά και εξωτερικά, να αφαιρεθούν σίδερα ή ξύλα που προεξέχουν από το μπετό (γιατί θα δημιουργήσουν σκουριά στο μέλλον) και στη συνέχεια να αφήσουμε τους τοίχους να στεγνώσουν καλά και να τους καθαρίσουμε επιμελώς.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και τις επιπλέον εργασίες που χρειάζονται για τοίχους που δεν έχουν κατασκευαστεί με τη συμβατική τοιχοποιία (τούβλα και τσιμέντο). Έτσι σε μη απορροφητικές επιφάνειες (pvc, σκυρόδεμα κ.α.) συστήνεται το αστάρωμα για καλύτερη πρόσφυση, ενώ σε αρκετά απορροφητικές επιφάνειες από την άλλη (πορομπετόν, κυψελωτό σκυρόδεμα κλπ) χρειάζεται ένα ραντισμός με νερό πριν το σοβατισμα.

Τέλος σε μεταλλικές επιφάνειες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για μην εμφανιστούν σκουριές, οπότε συστήνεται η τοποθέτηση νευρομετάλ για τη στήριξη του σοβά, ενώ ακολουθεί επιμελές αστάρωμα.

σοβατισμα τοιχου

2. Από εκεί και πέρα καλό είναι να προχωρήσουμε στον οπλισμό της τοιχοποιίας πριν το σοβατισμα, με σκοπό να γλυτώσουμε μελλοντικές ρωγμές και ρηγματώσεις στον σοβά. Για αυτό συστήνεται η τοποθέτηση υαλοπλέγματος (πλέγμα από υαλο-ίνες) κυρίως στις ενώσεις του μπετού με τα τούβλα και στα σενάζ, όπως και στα σκαψίματα που έγιναν για να περαστούν σωληνώσεις και καλωδιώσεις. Πλέον λοιπόν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σοβατισμα, έχοντας βεβαίως στήσει τις απαιτούμενες σκαλωσιές, αν και όπου χρειάζεται.

 

3. Πρώτη στρώση στο σοβατισμα είναι το λεγόμενο “πεταχτό”, που είναι το παν για να πετύχουμε μια άγρια επιφάνεια για καλύτερη πρόσφυση στη συνέχεια, ώστε τελικά να έχουμε έναν πραγματικά γερό και στιβαρό αποτέλεσμα. Στην ενότητα που αναλύουμε γενικότερα τον σοβα θα δούμε τις ακριβείς αναλογίες που συνηθίζονται για αυτό το στάδιο, όμως γενικά να πούμε ότι αποτελείται από άμμο, ασβέστη, τσιμέντο και βελτιωτικό, ενώ για πιο ασφαλή αποτελέσματα προσθέτουμε περισσότερο τσιμέντο και βελτιωτικό και λιγότερο ασβέστη. Το πάχος αυτής της στρώσης σοβατισματος είναι συνήθως περίπου 6 χιλιοστά, ενώ ποτέ δεν υπερβαίνει τα 16 χιλιοστά.

4. Έπειτα ακολουθεί η τοποθέτηση των οδηγών, με το αλφάδιασμα της επιφάνειας και την τοποθέτηση μικρών ράβδων αλουμινίου. Αυτοί θα οριοθετήσουν την ποσότητα σοβά που θα μπει στο ακριβώς επόμενο βήμα, στο λάσπωμα.

5. Πλέον αφότου έχει στεγνώσει το πεταχτό ακολουθεί το επόμενο βήμα στο σοβατισμα, το “λάσπωμα”, όπου ο σοβάς εφαρμόζεται πιο προσεκτικά από πριν. Τοποθετούμε λίγο λίγο το αμμοκονίαμα στον τοίχο και ακολουθούμε τα ράμματα (σπάγκο) για να σιγουρέψουμε την επιπεδότητα, κάνοντας μικρές διορθώσεις όπου είναι απαραίτητο. Σε αυτό το σημείο εφαρμόζονται τα γωνιόκρανα και οι κορνίζες στα παράθυρα, καθώς και διακοσμητικές σκοτίες εφόσον το θέλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

6. Τρίτη και τελευταία στρώση στο σοβατισμα είναι το “μαρμάρωμα”, όπου πλέον εφαρμόζεται μαρμαροκονία ως τελικό επίχρισμα στον τοίχο. Ο σοβας εδώ έχει διαφορετική σύσταση, καθώς αποτελείται από μαρμαρόσκονη αντί για άμμο, ενώ το λευκό τσιμέντο παίρνει τη θέση του γκρι. Ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη η τελική επιφάνεια μπορεί να είναι εντελώς λεία – με κατάλληλο και επιμελές τρίψιμο – είτε με ομοιόμορφα αυλακώματα.

Πλέον το σοβατισμα έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε αν θέλετε να προχωρήσετε στο βάψιμο του τοίχου, επιλέγοντας το χρώμα της επιλογής σας.

Το άλφα μπλοκ είναι δομικό υλικό που χρησιμοποιείται σε ανακαινίσεις σπιτιών, για την κατασκευή τοιχοποιίας. Αποκαλείται και ως πορώδες μπετόν και αποτελείται από τσιμέντο, χαλαζιακή άμμο, υδράσβεστο και γύψο.

Η πιο συνήθης και δημοφιλής χρήση του είναι σε κατασκευή εσωτερικών τοίχων. Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα άλφα μπλοκ που αξίζει να εξετάσεις. Είναι αρκετά δημοφιλές υλικό δόμησης τα τελευταία χρόνια και ίσως μπορείς να το αξιοποιήσεις για τις ανάγκες του σπιτιού σου.

Όμως, τι είναι σημαντικό να προσέξεις, όταν διαλέγεις δομικά υλικά για την κατασκευή τοίχων; Προφανώς, το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η αντοχή στο χρόνο. Έπειτα, χρειάζεσαι ένα υλικό ασφαλές, που να παρέχει θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία.

Ακόμη, μπορεί να σε απασχολεί το πόσο φιλικό είναι προς το περιβάλλον, πόσο κοστίζει και πόσο γρήγορα μπορεί να κατασκευάσει τοίχους. Παρακάτω, προτείνουμε μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα άλφα μπλοκ που αξίζει να γνωρίζεις, πριν επιλέξεις δομικά υλικά.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Άλφα Μπλοκ σοβάτισμα!

1. Γρήγορη κατασκευής

Επειδή είναι πολύ ευμετάβλητο σαν υλικό, τα μπάζα που δημιουργούνται εξαιτίας του είναι ελάχιστα. Παρόλα αυτά, θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε, πως κάθε εργασία ανακαίνισης που περιλαμβάνει χτίσιμο, ή καθαίρεση, ή επένδυση τοίχων, απαιτεί άδεια για ανακαίνιση σπιτιού από την πολεοδομία. Έτσι, πρέπει ένας έμπειρος μηχανικός να ελέγξει τις επιθυμητές εργασίες, προτού προχωρήσεις στην πραγματοποίηση τους.

Επίσης, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, πως είναι αρκετά ελαφρύ υλικό. Ως εκ τούτου, ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του άλφα μπλοκ είναι η μεγάλη ταχύτητα κατασκευής. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου. Δε μπορείς να χάνεις χρόνο για τις δουλειές, ειδικά όταν έχεις συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το άλφα μπλοκ σου γλυτώνει χρόνο από το καθάρισμα μπάζων.

2. Θερμομόνωση- ηχομόνωση

Το άλφα μπλοκ, όπως και η γυψοσανίδα, είναι υλικό που έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για τη γυψοσανίδα, έχουμε δει πολλές μοντέρνες κατασκευές για το σπίτι, όπως διαχωριστικά εσωτερικού χώρου με γυψοσανίδα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τέτοιων κατασκευών είναι, όμως, η θερμομόνωση και ηχομόνωση που προσφέρουν.

Πράγματι, οι τοίχοι και οι οροφές που επενδύονται με γυψοσανίδα βελτιώνουν σημαντικά τη μόνωση του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και για τις κατασκευές με άλφα μπλοκ. Με άλλα λόγια, οι τοίχοι από άλφα μπλοκ βοηθούν στη σταθεροποίηση του κλίματος στο σπίτι, έτσι ώστε να προσφέρουν ζεστούς χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Με την ιδιότητα τους αυτή, εξοικονομούν και χρήματα για θέρμανση και κλιματισμό, αφού καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια.

3. Πυρασφάλεια

Αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δομικά υλικά με τη μεγαλύτερη πυραντοχή. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει, πως δε χρειάζεται να προσέχεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές και τις αναμμένες εστίες στο σπίτι. Η πυραντοχή των δομικών υλικών στους τοίχους του σπιιτού είναι απλά μια πρόσθετη δικλείδα ασφαλείας για το χώρο σου.

Επίσης, έρευνες έχουν δείξει, πως το υλικό αυτό συμπεριφέρεται πολύ καλά, σε περίπτωση σεισμού. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, λόγω του μικρού ειδικού βάρους του υλικού. Συνεπώς, ένα από τα πλεονεκτήματα άλφα μπλοκ είναι, πως αυξάνει την ασφάλεια του σπιτιού σου!Είτε χτίζεις εσωτερικές, είτε εξωτερικές τοιχοποιίες με άλφα μπλοκ, η πυραντοχή των τοίχων είναι εγγυημένη.

ΣΟΒΑΤΣΙΜΑ – ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1. Άλλο ένα μειονέκτημα που έχει το σοβατισμα και ειδικά με συμβατικό σοβα είναι η μικρή έως ελάχιστη ελαστικότητα, που καταλήγει στις χαμηλές αντοχές του σοβά απέναντι σε συστολές και διαστολές εξαιτίας των θερμοκρασιακών μεταβολών.

2. Πολύ συχνά ο σοβάς χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην εργασιμότητα (δεν γλιστράει καλά ο σοβάς στο μυστρί), καθώς και από χαμηλή συγκολλητικότητα, δηλαδή δεν κολλάει εύκολα και γρήγορα στις επιφάνειες όπου τοποθετείται.

3. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που συναντάται κατά το σοβατισμα, είναι το σκάσιμο, η δημιουργία δηλαδή ρωγμών ή ρηγματώσεων. Την πιθανότητα αυτή μπορείτε βέβαια σχεδόν να την εξαλείψετε αν επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία, όμως είναι πολλές οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα, για αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή. Μπορεί να φταίει το πάχος του σοβά, η μη σωστή εφαρμογή του, το υπόστρωμα (πολύ υγρό ή με μικρή πρόσφυση), οι καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία) ή ακόμα και η σύσταση του σοβα.

4. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι πως ο ασβέστης – που εμπεριέχεται στον σοβα – χαρακτηρίζεται από υψηλή υδροφιλία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφά αρκετή υγρασία με μεγάλη ταχύτητα, για αυτό άλλωστε συστήνεται η διαβροχή του υποστρώματος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ αξίζει να αναφερθούμε και στην ποιότητα του ίδιου του ασβέστη, που τα τελευταία χρόνια συχνά εμπεριέχει σαθρά πετρώματα.

5. Τέλος συχνά μετά το σοβατισμα μένουν άσπρα στίγματα μετά το βάψιμο (κόκκοι σοβα) αν η ποιότητα του υλικού δεν ήταν η βέλτιστη, με αποτέλεσμα ένα πρόχειρο αισθητικά αποτέλεσμα.

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΒΑΤΣΙΜΑ

ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 

Για να πετύχετε μια τέλεια πρόσφυση του σοβά, θα πρέπει προηγουμένως να καθαρίσετε καλά το υπόστρωμα και να εξετάσετε την απορροφητικότητά του. Τα υπολείμματα λιπαρών ουσιών, αλάτων και βρωμιάς μειώνουν αισθητά την ανθεκτικότητα του επιχρίσματος. Μια δοκιμή θα σας βοηθήσει να εξακριβώσετε αν προσφέρεται η απαραίτητη πρόσφυση.

Βρέξτε την επιφάνεια με νερό. Αν το νερό τρέχει προς τα κάτω χωρίς να διαποτίζει την επιφάνεια καθόλου, σημαίνει ότι πρέπει να επαναλάβετε τον καθαρισμό.

Για να εξετάσετε και την αντοχή, με ένα αιχμηρό αντικείμενο κάντε κάμποσες οριζόντιες και κάθετες χαρακιές, σαν πλέγμα, στο υπόστρωμα. Αν η επιφάνεια τρίβεται ή σπάει, σημαίνει ότι στο σημείο αυτό δεν είναι αρκετά ανθεκτική. Απομακρύνετε όλα τα αποσαθρωμένα κομμάτια και ασταρώνετε.

Ακόμα πιο αποτελεσματική λύση όμως, ιδιαίτερα για το σοβατισμα εξωτερικών τοίχων αποτελεί προσφάτως η επιλογή της εξωτερικής θερμομόνωσης. Με λίγο μεγαλύτερο κόστος έχετε πολλαπλά οφέλη, αφού πρωτίστως θα έχετε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (35-50%), ενώ ανακαινίζετε κιόλας πλήρως την όψη του κτηρίου σας.

Άλλωστε ως τελική επίστρωση τοποθετείται ένας συγκεκριμένος τύπος σοβα – ο χρωμοσοβας – ο οποίος εφαρμόζεται σε όποια κοκκομετρία θέλετε (λείος ή πιο άγριος),αλλά και σε ότι απόχρωση θέλετε, χωρίς να χρειάζεται το επιπλέον βάψιμο μετά το επίχρισμα.

σοβατισμα με ετοιμο σοβα σοβατισμα τιμεσ σοβατισμα τιμη ανα τετραγωνικο

 

σοβατισμα σαγρε τοιχου

σοβατισμα ταβανιου σοβατισμα τοιχου τιμεσ σοβατισμα ταβανιου με κολλα πλακιδιων σοβατισμα πεταχτο σοβατισμα εξωτερικου τοιχου σοβατισμα με ετοιμο σοβα τιμη πωσ μετραμε το σοβατισμα

σοβατισμα αλφα μπλοκ αντι για σοβατισμα σοβατισμα μπαλκονιου σοβατισμα εξωτερικου τοιχου σοβατισμα με μαρμαροσκονη σοβατισμα πετρινου τοιχου σοβατισμα κοστοσ βαψιμο μετα το σοβατισμα σοβατισμα εξωτερικου τοιχου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...

Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες

Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία