Αρχική σελίδα Όλες οι υπηρεσίες Πατητή Τσιμεντοκονία

Πατητή Τσιμεντοκονία

από admin
11470 Προβολές
Πατητή Τσιμεντοκονία

ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ
Πατητή Τσιμεντοκονία, Πάρτε την καλύτερη Προσφορά

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ 16 ΕΥΡΩ τ.μ.

Πατητή τσιμεντοκονία – Σταμπωτά δάπεδα

δαπέδου, τοίχου και οροφής

Τα πλεονεκτήματα της πατητής τσιμεντοκονίας

Πατητή τσιμεντοκονία(Σταμπωτά δάπεδα)… Όχι, δεν είναι μια νέα μόδα στον χώρο της δόμησης και των ανακαινίσεων, αλλά ένας παραδοσιακός τρόπος που πλέον έχει κερδίσει πάρα πολύ σημαντικό έδαφος στις ανακαινίσεις χώρων, είτε επαγγελματικών, είτε πρόκειται για οικιακούς χώρους.

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για την πατητή τσιμεντοκονία, παρακάτω όμως θα διαβάσετε περισσότερα και θα μάθετε τους σημαντικότερους λόγους που η πατητή τσιμεντοκονία είναι για εσάς…

Ας ξεκινήσουμε από ένα ευαίσθητο θέμα που δεν είναι άλλο από  την οικολογία. Τα υλικά οικοδομής που χρησιμοποιούνται δεν επηρεάζουν μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που παραμένουν σε ένα κτήριο. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα, αμιγώς, οικολογικό υλικό που μπορεί να συνδυάζει την ποιότητα αισθητικής με την ποιότητα υλικού.

Μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να είναι ένα οικολογικό υλικό, αλλά δεν κάνει “εκπτώσεις” στο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια τεχνοτροπία που απευθύνεται σε ανθρώπους και επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις. Η αισθητική της πατητής είναι υψηλού επιπέδου, γεγονός που την κάνει περιζήτητη σε ξενοδοχειακές μονάδες και κέντρα αισθητικής, μιας και το μπάνιο και οι χώροι υγείας είναι οι δημοφιλέστεροι χώροι εφαρμογής της.

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο

Επίσης, η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται σε ακριβές οικίες ως πολυτελής τύπος ανακαίνισης, αλλά και σε σπίτια που θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να τα αναβαθμίσουν με σκοπό την βέλτιστη παραμονή τους σε αυτά ή την πώληση τους.

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η πατητή τσιμεντοκονία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν διαφορετικά από εξαιρετικά. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η “αντοχή” της στην υγρασία. Η τεχνολογία κατασκευής της, της επιτρέπει την διαπνοή, η οποία την καθιστά ενεργή στις υγρασιακές συνθήκες. Για την ακρίβεια αποτελείται από συστατικά, όπως είναι ο ασβέστης, ο ασβεστόλιθος και το μάρμαρο με κατά συνέπεια να μην προβληματίζει στο υγρό περιβάλλον η κατασκευή. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της αντιμετώπισης της υγρασίας, με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ευρυθμία στο μικροκλίμα του χώρου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που διαθέτει η πατητή τσιμεντοκονία είναι η τοποθέτησή της σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κάνει την πατητή τσιμεντοκονία δημοφιλή παγκοσμίως, καθώς είναι λίγα τα υλικά που έχουν αυτή την ιδιότητα στην εφαρμογή τους. Είτε πρόκειται για μπετόν, ξύλο, πλακάκια, μάρμαρο, γυψοσανίδα ή γυαλί, η πατητή τσιμεντοκονία θα εφαρμοστεί άριστα με οποιοδήποτε είδος δαπέδου ή τοίχου. Την ίδια, επιτυχή, εφαρμογή μπορεί να έχει και σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι οι πισίνες ή τα spa και τα ντους.

Η πατητή τσιμεντοκονία δεν είναι μια ακριβή μέθοδος αναδόμησης και ανακαίνισης, αντιθέτως αποτελεί έναν πολύ οικονομικό τρόπο συγκριτικά με άλλους τρόπους ανακαινίσεων. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να πωλείται πολύ φθηνά και να παρέχονται οι κατάλληλες εγγυήσεις, αλλά η συμμετοχή ενός έμπειρου συνεργείου κρίνεται απαραίτητη.

Υφίστανται τεχνικές λεπτομέρειες από το στάδιο του καθαρισμού του δαπέδου μέχρι το στέγνωμα μετά την εφαρμογή που ένας μη εξειδικευμένος άνθρωπος, ανεξαρτήτως τις γνώσεις του, θα έθετε σε ρίσκο την εργασία.

Πλέον οι εργασίες με πατητή τσιμεντοκονία έχουν πληθύνει και μπορείτε να βρείτε εύκολα δουλειές που έχουν διεκπεραιωθεί. Έτσι θα αποκτήσετε μια συνολική εικόνα για την ποιότητα αισθητικής που προσφέρεται, αξιολογώντας την παράλληλα.

 

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ (ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ)

15 πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζετε για την Πατητή Τσιμεντοκονία

Περνάμε νοερά από δωμάτιο σε δωμάτιο, από το σαλόνι στο μπάνιο, πατάμε ξυπόλυτοι το δροσερό υλικό της πατητής τσιμεντοκονίας και αγγίζουμε τους νιπτήρες και τις ντουζιέρες, όλα διαμορφωμένα όπως τα έχει πλάσει η φαντασία μας.

Γιατί αυτό είναι το ατού της πατητής. Η πολυμορφία της, που μας αφήνει ελεύθερους να δημιουργήσουμε όποιο σχήμα θέλουμε, σε όποιο χρώμα θέλουμε.

 

Η χρήση κονιαμάτων στη δόμηση δεν είναι κάτι καινούριο, αφού έχουν περάσει αιώνες από τη εποχή που τα πατητά κονιάματα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται σαν τελικές επικαλύψεις επιφανειών, σε παλιές κατοικίες της Ιορδανίας, της Ινδίας, στην αρχαία Κίνα, στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στην αρχαία Ρώμη καθώς και σε οικοδομήματα της αρχαίας Ελλάδας.

Τα νεότερα χρόνια, συναντάμε την πατητή τσιμεντοκονία στην Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με ονειρικά αποτελέσματα γεμάτα μεράκι, μαστοριά και φαντασία!

Πατητή Τσιμεντοκονία

Πατητή Τσιμεντοκονία Νιπτήρας

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε την πατητή τσιμεντοκονία στους χώρους σας, ιδού τα σπουδαιότερα πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι 100% Ελληνικό προϊόν, οικολογικό, φυσικό και βιοκλιματικό, αφού τα υλικά της προέρχονται από τη φύση. Τα συστατικά της ειναι θηραϊκή γη, χαλαζιακή άμμος, κεραμάλευρο  και υδράσβεστο.

2. Λόγω απουσίας του τσιμέντου δε δημιουργούνται ρηγματώσεις. Εύλογα θ’ αναρωτιέστε πως η πατητή τσιμεντοκονία δεν περιέχει τσιμέντο, κι ας μοιάζει με αυτό. Ο λόγος είναι η αλεσμένη ποζολάνη (θηραϊκή γη), η οποία αναμεμειγμένη με άσβεστο και νερό δημιουργεί ένα είδος τσιμέντου σχηματίζοντας υδραυλικές ενώσεις. Με το κεραμάλευρο, το μείγμα αυτό μπορεί να πάρει όποιο χρώμα θέλουμε.

3. Η πατητή μπορεί να εφαρμοστεί στα δάπεδα, στους τοίχους, σε σκάλες, σε πάγκους, σε πισίνες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στη διαμόρφωση σύνθετων οικοδομικών όγκων και διακοσμητικών αντικειμένων. Μπορείτε να διαμορφώσετε από μπανιέρες, ντουζιέρες, νιπτήρες, μέχρι και έπιπλα για το σαλόνι.

4. Κατάλληλα υποστρώματα για την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας θεωρούνται το σκυρόδεμα, το τούβλο, και το τσιμεντοκονίαμα. Η πατητή  τσιμεντοκονία μπορεί επίσης να τοποθετηθεί απευθείας σε υφιστάμενα δάπεδα όπως πλακάκια, μωσαϊκά και μάρμαρα.

5. Η επιφάνειά της πατητής μπορεί να είναι τραχιά, ανάγλυφη ή βελούδινη, μονοχρωματική ή πολυχρωματική. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να δώσετε. Μετά το πάτημα του κονιάματος και το στέγνωμά του οι επιφάνειες αλείφονται με προστατευτικό και αδιαβροχοποιητικό υγρό.  Αυτό είναι που δίνει την τελική γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια.

Πατητή τσιμεντοκονία νυπτήρας μπάνιου

6. Να θυμάστε πως μια σωστή τεχνικά και λειτουργικά πατητή τσιμεντοκονία θα σας κοστίσει πιο ακριβά απ’ ό,τι η επένδυση με πλακάκια.

7. Αν θέλετε να εφαρμόσετε την πατητή σε μπάνια, να θυμάστε πως πρέπει να είναι πλήρως αδιαβροχοποιημένη και στεγανή, ώστε να μη βγάλει υγρασία μετά από κάποια χρόνια.

Εφαρμογές

Η Πατητή Τσιμεντοκονία(Σταμπωτά δάπεδα), συνιστάται για εφαρμογή σε οριζόντιες ή και κάθετες, εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες, από μπετόν, σοβά, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες και πλήθος άλλων υποστρωμάτων, μετά από την κατάλληλη προετοιμασία. Η ειδική της σύνθεση, επιτρέπει τη δημιουργία κατασκευών όπως τραπέζια, χτιστά κρεβάτια, νιπτήρες, λουτήρες, ζαρντινιέρες, σκαλοπάτια, αυλές και αμέτρητες άλλες εφαρμογές σε παραδοσιακά ή σύγχρονα κτίσματα που θέλουμε να προσδώσουμε μοναδικό χαρακτήρα.
Για εφαρμογές σε λεπτές επιστρώσεις πάχους έως 3mm, για παράδειγμα σε δάπεδα που καταπονούνται ιδιαίτερα, συνιστάται η προσθήκη στη μάζα του κονιάματος της ενισχυτικής πολυμερικής ρητίνης σε μορφή πούδρας. 500gr αναμεμειγμένα σε 25Kg (1 σακί ) Πατητής Τσιμεντοκονίας, θα αυξήσει κάθετα τις μηχανικές αντοχές της τελικής επιφάνειας. Αντίστοιχα συνιστάται η χρήση  σε ανακαινίσεις με πατητή τσιμεντοκονία σε παλαιά πλακίδια και μωσαϊκό, αφού πρώτα έχει προηγηθεί το αστάρωμά τους με Ακρυλικό Χαλαζιακό Αστάρι .

Πατητή Τσιμεντοκονία Δαπέδου

Πατητή Τσιμεντοκονία Δαπέδου

Για εφαρμογές σε πατώματα με ενδοδαπέδια θέρμανση, το βελτιωτικό γαλάκτωμα συμπυκνωμένης δύναμης της , θα ενισχύσει την πλαστικότητα και ελαστικότητα της Πατητής Τσιμεντοκονίας με αποτέλεσμα να μπορεί να ακολουθεί τις έντονες συστολοδιαστολές της θερμαινόμενης επιφάνειας (αναλογία πρόσμιξης 750ml για κάθε 25kg Πατητής Τσιμεντοκονίας).
Όπου απαιτείται, συνήθως σε χώρους που υποδέχονται μεγάλο φορτίο κίνησης (όπως είναι οι επαγγελματικοί χώροι), ή που δέχονται δονήσεις (όπως είναι τα πατάρια κ.ά.), συνιστάται ο οπλισμός της Πατητής Τσιμεντοκονίας με το Υαλόπλεγμα  (άνοιγμα καρέ 4Χ4 mm).
1. Προετοιμασία επιφάνειας:

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι σταθερό, επιμελώς διαβρεγμένο, απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια και κάθε σαθρό υλικό. Η δημιουργία αρμών διαστολής θεωρείται επιβεβλημένη σε δάπεδα, σε εξωτερικούς χώρους κάθε 25-30m2. Σε εσωτερικούς χώρους απαραίτητο είναι περιμετρικός αρμός 5-8 mm.
2. Εφαρμογή:

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ (ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ)

Επιλέγουμε μία από τις 7 έτοιμες αποχρώσεις της Πατητής Τσιμεντοκονίας και αναμειγνύουμε 25 Kg κονιάματος
(1 σακί) με 5 lt καθαρό νερό.
Με μπετονιέρα ή με δράπανο σε χαμηλές στροφές, αναδεύουμε έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβώλους με καλή εργασιμότητα. Στην διαβρεγμένη επιφάνεια που θα επενδύσουμε με Πατητή Τσιμεντοκονία, με φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα με δόντια (5 – 10 mm.), εφαρμόζουμε το υλικό.
«Χτενίζουμε» την επιφάνεια στο σύνολό της και στη συνέχεια με την ίσια πλευρά της σπάτουλας λειαίνουμε και πατάμε το υλικό, ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα εμφάνισης οπών που δημιουργούνται από εγκλωβισμένες φυσαλίδες στο «σώμα» της Πατητής.
Περίπου 2 ώρες αργότερα και αφού η επιφάνεια της Πατητής έχει στεγνώσει επιφανειακά και έχει γίνει βατή, επανερχόμαστε. Διαβρέχουμε με νερό, ελεγχόμενα με ψεκασμό και λειαίνουμε με αφρώδες τριβίδι την επιφάνεια. Στη συνέχεια με μυστρί πατάμε την τσιμεντοκονία και της προσδίδουμε τον χαρακτήρα της πατητής.
Όσο πιο επιμελής είναι σε αυτό το στάδιο η εφαρμογή, τόσο πιο ανθεκτικό χαρακτήρα θα δείξει η Πατητή σε βάθος χρόνου.

Το τελικό φινίρισμα της επιφάνειας το δίνει η φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα που αφού διατρέξει την επιφάνεια στο σύνολό της, θα την τελειοποιήσει. Η Πατητή, θα ανταποδώσει την φροντίδα που της πρόσφερε ο ικανός και επιδέξιος μάστορας και θα αναδείξει πατίνες και νερά μοναδικής αισθητικής αξίας. Για την αποφυγή αφυδάτωσης, συνιστάται η διαβροχή της επιφάνειας για τις επόμενες 24 ώρες. Με αυτή τη διαδικασία απομακρύνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ρηγματώσεων στην επιφάνεια.

Μετά από 3-4 ημέρες και εφόσον οι συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, σχετική υγρασία) είναι κανονικές, εφαρμόζουμε με ρολό, πινέλο ή πιστόλι airless το Ακρυλικό Βερνίκι εμποτισμού διαλύτου της . Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, προτείνεται η εφαρμογή του  να πραγματοποιείται μετά από 7 ημέρες. Εύκολο στη χρήση, ελαιοαπωθητικό, θα αποτρέψει το λέκιασμα της επιφάνειας.
3. Σε κάθετες επιφάνειες:

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ(ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ)

Σε εσωτερικούς χώρους, εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γυαλιστερό πολυουρεθανικό βερνίκι νερού, ή το υδατοαπωθητικό ματ προϊόν Νανοτεχνολογίας . Ξεχωριστό ενδιαφέρον, προσφέρει το Διακοσμητικό Βερνίκι νερού .
Τα ψήγματα μετάλλου που περιέχονται στη σύνθεσή του, δημιουργούν αστραφτερές επιφάνειες που ακτινοβολούν το φως από όποια πηγή και αν προέρχεται και μετατρέπουν συνηθισμένους χώρους σε φαντασμαγορικά σκηνικά.

 

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο ,δάπεδο

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο

Πατητή τσιμεντοκονία σχέδιο σε τοίχο

 

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

Πατητή τσιμεντοκονία μπάνιου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...
Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία